Zelfverdediging Papendrecht

ZELFVERDEDIGING BESTAAT NIET
Zelfverdediging PapendrechtOf je vecht terug of je vecht niet. Niet het vechten, maar de reden waarom je vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent feitelijk dat we ons niet verdedigen, maar het initiatief nemen. Herinner je je nog? De aanval is de beste verdediging.

Als je op straat zomaar wordt lastig gevallen moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is voor jouw veiligheid.

Dus eigenlijk is het niet zelfverdediging, maar zelfbehoud.

Zelfverdediging dient aan 3 Criteria Voldoen

EENVOUD – Simpel te Leren en toe te Passen

 
Alle technieken moeten snel te leren zijn. Hoe moeilijker hoe meer je na moet denken.
Bedreigd door gevaar heb je geen tijd om te kiezen. Je hebt heel even tijd om te handelen.
Wat je bij Wing Chun leert onthoud je heel je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

Wing Chun Stootzak Training In Papendrecht

Wing Chun Stootzak Training

EFFECTIVITEIT – Maximaal Effect

Alle technieken moeten maximaal effect hebben. Een krachtige aanval is de beste zelf verdediging.
Je aanvaller moet zich afvragen of hij je wel had moeten aanvallen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd! Denk er om, je hebt geen keus. Hij heeft voor jou gekozen.

ECONOMISCH – Minimale Inzet

Zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd bereiken. Een echt straatgevecht duurt vaak maar 1 à 2 seconden. Je hebt dus haast om de klus geklaard te krijgen. Met snelle technieken ben je sneller dan iemand die grote technieken gebruikt.

Wing Chun Kung Fu – The Solution

Indien alle bewegingen aan deze criteria voldoen heb je een zelfverdediging die door een kleiner persoon te gebruiken is.
Wing Chun is wereldwijd beroemd om deze drie kenmerken.

Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waarneembaar voor agressievelingen. Zij willen een slachtoffer en herkennen jou daar niet in.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch. Wing Chun Kung Fu is dan de beste verzekering.